Waarom de HealthGoeroe methodiek?

Detox : Darmen, lever en Galblaas

Detoxificatie:
Om te voorkomen dat je jouw lichaam langzaam vergiftigt en ziek maakt is het dus van essentieel belang om je lichaam een helpende hand te bieden bij het natuurlijke reinigingsproces. Dit kun je doen door regelmatig het ontgiften dieet te volgen, want bij deze detox worden alle schadelijke stoffen die opgeslagen zitten in de vetcellen effectief verwijderd. Zodra je lichaam weer schoon is zal je meteen merken dat allerlei aandoeningen die het gevolg zijn van een vervuild lichaam sterk verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Daarnaast zal je merken dat je een paar kilo’s zal afvallen en in staat zult zijn om je gewicht beter onder controle te houden. Je voelt je schoon en energiek, je huid straalt, je gezichtsvermogen verbetert, de krampen en pijnen die je had zijn weg of sterk verminderd, je slaapt opeens een stuk beter, je immuunsysteem is versterkt Kortom: je bent weer als nieuw en kunt er weer lekker tegenaan!

s5
organen

De lever:
De grootste afval verwerkings machine van het lichaam.
Dit orgaan speelt een grote rol bij het proces van detoxificatie. Daarnaast is de lever o.a. verantwoordelijk voor het omzetten en opslaan van koolhydraten, vetten en eiwitten en produceert gal. Gal dient om vetten in de darm te mengen met waterige spijsverteringssappen.

Ons lichaam wordt dag in dag uit blootgesteld aan giftige stoffen, meestal zonder dat we dat zelf in de gaten hebben. We ademen uitlaatgassen in, eten bewerkte voeding, gebruiken cosmetica, koken met plastic en aluminium keukengerei, en doen dat allemaal zonder te beseffen dat we op die manier ons lichaam volstoppen met schadelijke stoffen. Ons lijf is zelf heel goed in staat om deze toxische stoffen te verwijderen, maar doordat we dagelijks zo veel giftige stoffen binnen krijgen en tegelijkertijd tekorten aan belangrijke voedingsstoffen hebben is ons lichaam minder goed in staat zichzelf te reinigen.

Je lichaam beschermt zichzelf dus van nature tegen schadelijke stoffen, maar een jarenlange ophoping van toxische in vetcellen in combinatie met vitamine- en mineralentekorten kan leiden tot lokale ontstekingen en andere klachten die je lichaam uiteindelijk behoorlijk ziek maken.

BOOSDOENERS:
Alcohol, stress, overmatig suikergebruik, parasieten, medicijnen zoals antibiotica en ontstekingsremmers, lactose intolerantie en gluten intolerantie/allergie. Hormoon verstorende cosmetica en huidproducten.

Darm:
Een lekkende darm is de grootse boosdoeners bij (huid)klachten.
De darmwand is normaalgesproken heel goed in staat onderscheid te maken tussen gewenste en ongewenste stoffen die al dan niet het lichaam binnen mogen komen. Bij gezonde darmen vormt de darmwand dus als het ware een barrière tussen het lichaam en de buitenwereld. Als dit proces verstoord is omdat de doorlaatbaarheid van de darmen is verhoogd spreken we van een lekkende darm.

Lekkende Darm Syndroom is een aandoening waarbij de natuurlijke barrière van de darmwand niet goed werkt. Een lekkende darm is het gevolg van een verhoogde doorlaatbaarheid van de darmwand, waardoor allerlei schadelijke stoffen, zoals onverteerde voedselresten en toxische stoffen, via je darmen door de darmwand het lichaam binnen kunnen dringen. Die schadelijke stoffen komen vervolgens in je bloedbaan terecht, waarna ze zich door het hele lichaam kunnen verspreiden en voor een reactie van het immuunsysteem in het lichaam zorgen, waardoor je allerlei klachten kunt krijgen variërend van vermoeidheid tot huidproblemen, allergieën en depressies. Daarnaast zullen bij een lekkende darm gezonde voedingsstoffen minder goed door het lichaam kunnen worden opgenomen, wat je gezondheid eveneens aantast

BOOSDOENERS:
Gebruik van antibiotica of andere specifieke geneesmiddelen Een disbalans in de hormonen Een te grote consumptie van koolhydraat- en suikerrijke voeding (Niet onderkende) voedselintoleranties en -allergieën, waaronder gluten intolerantie De‘slechte’ bacteriën of de ‘schadelijke’ voedingsstoffen die je eet (zoals gluten en lactose, wanneer je deze niet kunt verteren) kunnen vervolgens een verhoogde doorlaatbaarheid van je darmwand veroorzaken waardoor een lekkende darm ontstaat. Door artsen wordt dit ook wel verhoogde darmpermeabiliteit genoemd.

 

Zuur Basisch/ Alkalisch:
Na de vertering van voedsel in het lichaam blijft er een zure of een basische rest over. Basisch is het tegenovergestelde van zuur en wordt ook wel alkalisch genoemd. Of iets een zure of een basische verteringsrest geeft staat los van de smaak van het voedingsmiddel. Een zure smaak hoeft dus niet aan te geven dat een product verzurend werkt. Een citroen bijvoorbeeld werkt in het lichaam juist basisch. Over het algemeen geven groenten en fruit voor een basische rest, eiwitten en veel voorbewerkte producten die we tegenwoordig veel eten juist een zure.

De zuurgraad hangt dan ook nauw samen met de kwaliteit van leven. Verzuring kan de veroudering versnellen.

De eerste manier om een te veel aan zuren te elimineren is uitscheiding via de nieren en, zoals tijdens het sporten, via het zweet. Ook de longen kunnen hierbij een belangrijke bijdrage leveren.

De mineralen die worden onttrokken aan haren, huid, botten en tanden zijn ook belangrijk voor de aanmaak van enzymen. Zink bijvoorbeeld is betrokken bij de aanmaak van meer dan 80 verschillende enzymen.

In dit programma rekening gehouden dat de zuur basisch balans optimaal is in jouw lichaam. De balans wordt middels dit programma hersteld. De aanbevolen voedingsmiddelen zijn zorgvuldig afgestemd op een zuur- alkalische balans.

BOOSDOENERS  die zuurvorming kunnen bevorderen:
- stress, angst, vermoeidheid en ergernissen > zoutzuur
- zware metalen als lood, cadmium en amalgaamvullingen hebben ook een verzurende werking.
- nicotine > nicotinezuur aspirine > acetylsalicylzuur

Detox vanuit het lichaam

Zoals je kunt lezen heeft het detoxen van het lichaam niet alleen te maken met de darmen,
Het kan ook gevaarlijk zijn dit op eigen houtje te doen.
Er kunnen toxinen( gifstoffen) vrij komen en in je bloed terecht komen. Hierdoor ben je nog verder van huis. De DETOX van HealthGoeroe is  helemaal op elkaar afgestemd en onder begeleiding van de therapeut.

h17

Het is een mogelijkheid om de detox efficiënter te laten verlopen door middel van frequentie therapie.

Hiervoor is een draagbare bio resonantie apparaat de Healy in te zetten. Dit apparaat kun je aanschaffen, huren of per sessie een behandeling boeken in de praktijk.

Detox1