WAT IS ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE?

De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben, stamt al van eeuwen geleden.
Hippocrates beschreef in zijn tijd (460-377 v. Chr) “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

Echter raakte de invloed van voeding afgelopen eeuwen op de achtergrond.
schijnbaar omdat er effectievere behandel methoden werden ontwikkeld zoals chirurgie en het gebruik van antibiotica. Door de snelle resultaten raakte de rol van voeding op de achtergrond.

Ortho is het Griekse woord voor “gezond” Moleculair staat voor “moleculen”.
In de Orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar om het lichaam stoffen ( voedingsmiddelen) te bieden, die het optimaal kan gebruiken en of verwerken om het lichaam gezond te houden of te herstellen.

In geval van chronische aandoeningen slaagt de reguliere geneeskunde er vaak niet om  te genezen en beperkt zich tot stabiliseren.
Wanneer men stopt met de medicatie, blijven de klachten en symptomen toch aanwezig. Denk maar aan suikerziekte of reuma. Genezing komt zelden voor.
Om toch een oplossing te vinden voor chronische ziekten moeten we terug naar de basis.
Waarom worden wij ziek? Hoe kunnen wij ziek zijn voorkomen, en misschien de allerbelangrijkste vraag.. wat moeten wij doen als het toch uit de hand loopt?

Het is inmiddels wel aangetoond dat een behandelwijze met voeding en voedingstoffen een belangrijke rol speelt bij veel diverse aandoeningen en ziektebeelden zoals obesitas, hart- en vaatziekten, ouderdomskwalen en kanker. Een orthomoleculaire behandelwijze is een behandeling met voedingsstoffen in doseringen die vaak ver boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) uitkomen en worden beschouwd als optimaal.

In mijn praktijk kun je terecht voor diverse gezondheids klachten.
Darmklachten, stress & burn-out, hoge bloeddruk, (laaggradige) ontstekingen,(chronische) vermoeidheid , depressieve klachten, huidklachten( zoals acne, eczeem etc), hormonale disbalans ( zoals overgangsklachten), diabetes type2, overgewicht, ondergewicht.

Je lichaam kun je vergelijken met een auto. DMV de oliepeil kun je zien/ aflezen wanneer er olie bijgevuld moet worden. Op een laag oliepeil kun je nog wel rijden, maar uiteindelijk is dit heel slecht voor de motor. Als je te lang rondloopt met micro nutriënten te kort kan dit uiteindelijke grote schade aanrichten aan je gezondheid.
Om deze reden kun je ook voor “onderhoud” terecht!