Over mij

Sharon de Graav

Sharon de graav

Orthomoleculair - epigenetisch- brain Q therapeut...

Welkom:
Wat fijn dat je de moeite neemt om meer te weten te komen achter de persoon als therapeut.
Geboren en getogen in Suriname, is natuurgeneeskunde altijd mijn tweede natuur geweest.
Toen ik op mijn 18e naar Nederland emigreerde was het zoeken om een juiste balans te vinden als ik ziek was. Wanneer “moest” ik naar de dokter en wanneer naar een natuurgeneeskundige?

Na een lange zoektocht en vele ervaringen rijker ben ik erachter gekomen dat het prima is om een verbinding te slaan tussen regulier en complementair in mijn privéleven.

Nooit gedacht te hebben ooit zelf als natuurgeneeskundige medisch specialist een praktijk te voeren.

 

Achtergrond:
Na de middelbare school diverse pogingen tot studies afmaken gewaagd, van de kunstacademie tot IT opleidingen zijn voor mij een ware kwelling geweest af te maken.
De reden? Mijn ADHD klachten.

Ik had geen focus was snel afgeleid en had continu een overprikkeld brein.

Ondernemerschap paste mij veel beter dan een reguliere kantoor baan en heb na een kantoor carrière als projectmanager IT ontslag genomen en mijn bakkerij gestart.
10 jaar lang heb ik vol passie en gedrevenheid een lunchroom en banketbakkerij gerund in Hilversum en Amsterdam.  Dit avontuur kwam ten einde door erg ziek te worden.
Door het harde werken enorme roofbouw gepleegd op mijn lijf en gemoedstoestand. Stress, burn-out, ADHD klachten die verergerden, slaapproblemen en nog meer opstapelingen van een falend lichaam hebben er voor gezorgd dat ik tijd moest nemen en het over een andere boeg moest gooien.

Mijn best bewaarde geheim, de hunkering om meer te weten over natuurgeneeskunde heb ik stilletjes opgepakt.
Initieel om mezelf te kunnen helpen naar genezing. Stap voor stap heb ik mijn studies gevolgd bij Stichting Ortho Health Foundation. Begonnen als orthomoleculaire voedings adviseur basis, orthomoleculaire adviseur gevorderd, orthomoleculaire Epigenetische therapeut. De nieuwsgierigheid bleef en om voldoende accreditaties te verkrijgen om door zorgverzekeraars vergoedbaar te zijn, de studie Medische basis kennis afgerond.En toch miste ik iets....

Dat gemis was van korte duur want door de opleiding Brain Q therapeut af te ronden vielen de laatste puzzelstukjes op zijn plek ✅

2e Kans:
Nooit geweten dat het meisje uit Suriname, die niet kon concentreren tijdens de les feilloos (medische) studies achter elkaar kon afmaken.
Met de opgedane kennis en ervaring heb ik mijzelf kunnen genezen, fysiek en mentaal.
Mijn ADHD klachten verdwenen, ik kon van alle medicatie af ( Antidepressiva, slaapmedicatie, alle“ pammetjes” en Ritalin ).
Rust in lijf en hoofd, een 2e kans gekregen.
Hier ben ik nog elke dag dankbaar voor. Mijn verhaal, mijn ervaring gecombineerd met studie en vlieguren in de praktijk heeft mij verder doen specialiseren in wat men noemt “complexe casussen”.
Ik kijk nergens meer van op, niets is mij te vreemd of gek.
Als een cliënt mij verteld dat die “moe” is, dan begrijp ik het beter dan ooit. Als die verteld dat hij “pijn” heeft dan voel ik dit feilloos aan en voel met hen mee.
Door mijn eigen ervaring bijt ik mij vast in elke casus tot er progressie plaatsvind,

 

Over mij

Specialisaties:
Als epigenetisch therapeut ga terug naar jouw geboorte verhaal, zoals wij in Suriname zeggen “Wie is je vader wie is je moeder”. Door terug te gaan naar de kern, de basis kan ik jouw medische blauwprint zo compleet mogelijk maken.

Ik vertel heel graag jouw verhaal en hoe het geleidt heeft tot de kwaal waar je voor mij bij aanklopt. En uiteraard gaan wij samen het avontuur aan om deze aan te pakken en je gauw weer in bals brengt. En met mijn ervaring met de bakkerij, krijg je de lekkerste recepten die wel “healthgoeroe” proof zijn. Dus geen droge rijstwafels als ik een voedingsplan voor je opstel.
Rust in hoofd en een gezond lijf.

Hier vind je alle specialisaties op een rij: BRAIN - Q

Werkwijze:
Ik heb een prachtige ruime lichte praktijk in het centrum van Hilversum op de hoogste etage met uitzicht op de skyline van Hilversum. Desondanks werk ik alsnog 75% online omdat mijn cliënten zelfs in het buitenland zitten, maar ook alle uiteinden van Nederland en België.
Mijn aanpak is coachend en de intentie is jou zoveel mogelijk te leren over orthomoleculaire therapie zodat je zelf (uiteindelijk) je eigen therapeut kunt zijn. Dit kan ik je leren dmv intensieve begeleiding trajecten, of middels online coaching via het platform Huddle.
In mijn praktijk geef ik frequent offline lezingen en workshops voor(max)20 personen over diverse onderwerpen.
Hou hiervoor de agenda in de gaten.

Ben ik als therapeut geschikt voor jou?
IK hou van een directe aanpak. Graag ben ik eerlijk of ik je überhaupt kan helpen en hoe.
De “cowboy”-style noem ik het ook wel eens om de koe bij de horens te vatten. Uiteraard doe ik dit ook met wat humor, je mag jezelf zijn tijdens de behandeling en passen de aanpak van het behandelplan aan op jouw karakter.💚
Ik ben graag jouw motivator en drijfkracht om jou in beweging te brengenten richting gezondheid.

Dus ben je benieuwd geworden? Plan dan en kosteloos telefonisch kennismakingsgesprek in om er achter te komen.
Wie weet tot gauw,

Liefs,
Sharon de Graav.

 

Bloggen
%
Social Media
%
Coaching
%
Klant ervaingen
%

Wat zeggen clienten?

KIND WORDS FROM MY LOVELY CLIENTS

"6 weeks Traject"

— Darryl Braaf- Almere
Ervaring:

De klachten waarmee ik bij Sharon kwam waren stress gerelateerd.
Ik kampte al langere tijd met hormonale problemen en kreeg 7 jaar geleden te horen dat ik leed aan POF(vervroegde overgang). Hier was volgens de arts niks aan te doen. Op dat moment was ik 36jaar.

Pijn (en ontstekingen) zoals de maag en darm. Hiervoor gebruikte ik jarenlang omeprazol. Vaak een dosis die tweemaal zo hoog was dan het advies van de huisarts, gewoonweg omdat de medicatie nauwelijk verlichting gaf.

Daarnaast had ik jarenlang last van enorme schommelingen in mijn gewicht en veel overgewicht. Kortom een heel pakket aan klachten waardoor ik slecht in mijn vel zat en uit balans was.

De eerste week begon met een detox. Een week waarin ik enorm geconfronteerd werd met mezelf, maar ook waarin ik mij door de gesprekken met Sharon bewust werd van mijn eetpatroon, geringe kennis van voeding, acceptatie waaraan ik mij tot dan toe had overgegeven omdat ik ervan uit ging dat ik moest leren leven met hoe ik mij voelde. Ik keek ineens op een hele andere manier naar voeding.

In het hele proces van 6 weken had ik wekelijks een gesprek met Sharon dat duurde zolang als ik nodig had. Ik voelde mij enorm gehoord, gesteund en door de vooruitgang die ik boekte voelde ik ook steeds meer vertrouwen in het proces.

Het is zeker niet makkelijk geweest en er zijn echt wel momenten van “zwakte” terugval(of hoe je het ook zou willen noemen geweest, maar door het vertrouwen dat ik had, kon ik ook die momenten met haar delen.

Voor het traject voelde ik mij vooral moe, futloos, ik sliep slecht, was veel te zwaar en voelde mij daardoor onzeker over mezelf.

Tijdens het traject werd mijn energielevel steeds beter, werden mijn maag en darmen rustiger(wat was dat stuk een pittig deel van het geheel) en ging ik mij langzaamaan beter voelen. Ook energetisch heeft er een verandering plaatsgevonden. Door de inzichten die ik kreeg tijdens de gesprekken met Sharon, het loslaten van dingen uit mijn verleden en de bewustwording over de mate van stress die ik ervaarde en waar deze vandaan kwam.

Nu kan ik zeggen dat het traject voor mij werkelijk levens veranderend geweest is. Het heeft nieuwe paden voor mij geopend (oa een nieuwe  omdat ook daar een deel van mijn stress vandaan kwam maar ik de stap om dit te doen jaren heb uitgesteld).

Ook na het traject stond/staat Sharon altijd voor mij klaar wanneer ik nog vragen heb of ergens over wil sparren. De tools die ik aangereikt heb gekregen kan ik nu zelf toepassen in de praktijk en ik voel me nu sterk genoeg om dit te doen zonder te twijfelen aan de stappen die ik daarin neem. Voor mij heeft dit traject gezorgd voor een andere leefwijze, veel inzichten, een ander voedingspatroon en voor rust omdat ik weer in balans ben.

Het traject was voor mij een leerrijk, onvergetelijk  en mooi tegelijk. Ik had dit niet willen missen.

Ik ben oprecht meer dan tevreden over het behaalde resultaat. Zowel het mentale als lichamelijke stuk.

Voor mij is dit echt een leefwijze geworden en zou ik nu ook niet meer anders willen.

In de eerste week heb ik mijn ouders enthousiast gemaakt voor een traject bij Sharon omdat het mij toen al zoveel goeds bracht.

Ik raad het iedereen aan die zich herkent in mijn verhaal

"6 weeks Traject"

— Astrid Aliredjo-Rotterdam
Ervaring

Ik kwam bij Sharon terecht via een vriendin. Liep al wat maanden met pijn in mijn buik. De artsen konden mij niet helpen. Na een eerste consult wist Sharon mij precies te vertellen wat er aan de hand was. Het gaf mij veel rust. Bleek dat ik veel stress ervaarde in mijn leven. Ook gebruikte ik zware medicijnen op dagelijkse basis. Ik wilde ervan af. Natuurlijk stap voor stap.

De pijnen verdwenen. De situatie was pijnlijk. Vele uren in bed. Ik moest mijn leven en werk erom heen bouwen. Nu kan ik in vrijheid mijn leven weer oppakken. Zonder pijn en medicatie.

Mentaal voel ik mij sterker. Na een detox tijd en aangepaste voeding en supplementen kan ik heerlijk mijn werk voortzetten. Ik heb meer energie. Voel geen brainfog meer en kan weer helder denken. Ook kwamen er heel veel inzichten naar boven door de gesprekken die ik wekelijk had met Sharon. Tevens had ik ook een intensieve app contact met Sharon. Vragen werden goed beantwoord en ik leerde meer over voeding.  Het traject is haalbaar. Voelde mij luid  en duidelijk begrepen door Sharon. 

Een top begeleiding door de kunde en kennis die Sharon mij gaf. Ik ben super tevreden met het resultaat en dat in 6 weken! Mega dankbaar! Een levensstijl die ik verder oppakt omdat het mij enorm veel doet.

Sharon wil ik van harte aanbevelen. Zij is scherp, kundig, professioneel en ook stelt zij jouw op je gemak! Er wordt echt naar je geluisterd. Heerlijk! 

Hartelijke groetjes,

Astrid. Aliredjo

"6 Weeks Traject "

— Cindy Mentior (België)
Ervaring
 

Ik voelde me al lange tijd niet goed in m'n vel, m'n zelfbeeld was drastisch gedaald en ik vond dagelijks m'n toevlucht in eten (lees: zoute chips verslaving, nootjes, koekjes,...) Ik at wel al voldoende groenten maar ik at toch ook veel dat echt niet goed was.

De detox...Dag 1 's avonds was al afzien..het waren 5 dagen van psychologische oorlogsvoering..maar ik voelde me super trots dat ik ze had doorstaan. Daarna mocht ik wat extra eten,..oh dat was lekker!! Ik kon weer oprecht genieten van voedsel en van alle (subtiele) smaken. Met de werkboeken en tips die ik online vond ben ik aan de slag gegaan met experimenteren in de keuken, groenteboeren zoeken en alles wegsmijten wat niet oké was. M'n keuken is totaal getransformeerd in tussentijd!

Gaandeweg de weken merkte ik dat ik veel beter in m'n vel ging zitten, m'n lijf ging er beter uitzien en ik had meer energie. Zalig!

Ik had het zeker nodig om begeleid te worden, deze ommezwaai is te groot om zomaar op jezelf te doen.

Nu zijn we een hele tijd later.. en heb ik meer balans gevonden. Ik eet echt wel eens iets wat niet oké is, maar hoofdzakelijk 'the good stuff". Mijn man en 2 kids zijn ook mee en eten heel graag wat ik klaarmaak. 

Ohja en koffie drink ik nog steeds met veel smaak, maar dan wel goede kwaliteit koffie 🙂 

Dankjewel voor alle goede tips & tricks, werkboeken, en de begeleiding.

Groetjes,

Cindy