Detoxificatie vanuit de Lever

Het lichaamseigen “ontgiftingssysteem” ondersteunen!

Tegenwoordig is de dagelijkse blootstelling aan potentieel giftige stoffen groot.Ontgiften of detoxen is de dagelijkse taak van de lever, galblaas, urinewegen en nieren.

Af en toe springen de huid en longen bij. Zoals voor ieder lichaamssysteem geldt, is ook de toxische draaglast individueel verschillend.

Overstijgt de toxische belasting de lichaamscapaciteit tot reiniging dan ontstaan er klachten.

Versterking van de lichaamseigen reiniging, betekent de lichaamseigen afvalverwerking in topconditie brengen en houden.

Kruidenhydrolaten (is een moeilijk woord voor “planten concentraten”) om de lichaamseigen reiniging te versterken, kennen een lange gebruikshistorie.

IMG_20211121_224514

Cumulatieve toxiciteit

Volgens rapporten van de Wereldgezondheidsorganisatie draagt elk individu in onze maatschappij, volwassene of kind, ongeveer drieduizend chemicaliën met zich mee afkomstig uit de omgeving en voeding. Het aanbod varieert van roetdeeltjes, vlamvertragers, PCB’s, pesticiden, solventen,weekmakers, smog, kleurstoffen, bewaarmiddelen en andere lichaamsvreemde componenten.

Al deze stoffen zijn toegelaten door de wetgever. Er is geen acuut gevaar. Het probleem is dat de cumulatieve toxiciteit en de langetermijngevolgen voor onze gezondheid onduidelijk zijn.

Iedereen weet dat je om een gezond gewicht te hebben en gezond te zijn moet letten op wat je eet en dat voldoende beweging belangrijk is.

Maar, wat velen nog niet weten is dat voeding en beweging niet de enige factoren zijn die een rol spelen bij gewichtsverlies. Wist jij dat gifstoffen uit het milieu, onze voeding, verpakkingsmaterialen etc. jouw ook dik kunnen maken??

Om af te vallen en op gezond gewicht te blijven is het dus ook heel erg belangrijk om je lichaam te ontdoen van gifstoffen.

Dagelijks komen we tegenwoordig in aanraking met deze gifstoffen. Door de lucht die we inademen,door het voedsel dat we eten, drinken, verpakkingsmaterialen, medicijnen etc. dringen deze stoffen ons lichaam binnen.

Onze lever is het grootst ontgiftende orgaan van ons lichaam. Door de grote hoeveelheden gifstoffen waar we tegenwoordig dagelijks mee in aanraking komen is onze lever niet in staat om al die gifstoffen te verwerken en te zorgen voor afvoer. Alle gifstoffen die de lever niet kan elimineren worden opgeslagen in ons lichaam. En de ideale plek voor deze gifstoffen is de vetcel! Hierdoor raken onze vetcellen verstoord! Bij een continue toestroom van gifstoffen zal je lichaam vet op blijven slaan om ook de gifstoffen een plekje te kunnen geven. En bovendien zal de vetcel niet zomaar vet los willen laten als er altijd gifstoffen aanwezig zijn!

Om al die gifstoffen kwijt te raken is het belangrijk te ontgiften, ofwel detoxen. Dit kan je doen door binnen 8-10 uur in te nemen en dan 16-14 uur niet te eten. Dit zorgt er namelijk voor dat de vetcellen zowel het vet maar ook een deel van de opgeslagen gifstoffen loslaten.

IMG_20211121_224538

Voeding

Ondersteun het ontgiften door middel van extra (groene) groenten en zeewieren( spirulina en chlorella) te nuttigen.

Onderzoek toont aan dat groene groenten onze lichaamscellen beschermen tegen veroudering en bovendien helpen bij het afvoeren van gifstoffen in ons lichaam. Chlorella en spirulina, twee zeewieren, staan ook bekend om hun ontgiftende werking.

Groene thee-extract verbetert de vetverbranding wat ook weer belangrijk is om gifstoffen vrij te maken.

Micronutrienten: Voldoende vitaminen en mineralen ondersteunen een optimale ontgifting.

Water drinken

En natuurlijk is het belangrijk om voldoende te drinken om je afvalstoffen af te kunnen voeren.

Als je toch aan het drinken bent kies ook voor “GOED” gefiltert water, dus geen kraanwater!

IMG_20211121_224607

Doe jij alles wat nodig is om je lichaam voldoende te ontgiften?

Nu je alles op een rij hebt wat je kunt om je lichaam regelmatig te ontgiftigen, kan het alsnog zijn dat je hierbij de juiste begeleiding nodig hebt.

Als orthomoleculaire therapeut help ik bij het trechteren van de juiste informatie.

Ook beoordeel ik of er geen contraindicaties zijn met medicatie en supplementen.

Wil je dit uitgebreider door een voedingschema op maat behoort dat ook tot een van de vele mogelijkheden.

Middels kennis en ervaring, kan ik zonder (bloed) testen de staat van je lever beoordelen.

Enkel symptomen op een rij:

- Lever cirrose

- Extreme vermoeidheid

- Dat ene wijntje die opeens heel slecht “valt”

- Onverklaarbare hoofdpijnen

- Acne en overige huidaandoeningen

- Snel een vol gevoel bij eten

- Misselijkheid

- Moeilijk afvallen

- Hormonale klachten

- Cellulites

- Spijsverterings problemen

Loop niet te lang met klachtene n bel voor een afspraak!