Sharon de Graav

Orthomoleculaire therapeut Brain Q/ EMDR

Werkwijze

Bij mij staat jouw gezondheid centraal, ondersteund door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ik blijf mij voortdurend bijscholen op HBO+-niveau om de kwaliteit van mijn diensten in de complementaire zorg hoog te houden.

Ziekten verdwijnen zelden met één pilletje. Vaak zijn er al lang voor een diagnose kleine signalen die aangeven dat er iets misgaat. Denk aan klachten of symptomen die in eerste instantie niet zo belangrijk lijken, maar steeds erger worden. Veel mensen leren ermee leven, en soms verlicht medicatie tijdelijk de symptomen. Maar dit pakt de oorzaak niet aan, waardoor de klachten vaak blijven of terugkomen. Ook kunnen er bijwerkingen optreden door medicatie of operaties.

In mijn praktijk gaan we samen op zoek naar de oorzaken van je klachten en werken we stap voor stap aan herstel of aan betere manieren om ermee om te gaan. We leggen verbanden tussen verschillende signalen die je lichaam al heeft gegeven en pakken de onderliggende oorzaken aan door:

✅Bewust te worden van signalen die je lichaam geeft, groot en klein, en wat die betekenen.

✅ Bewust te worden van wat stress werkelijk is, welke factoren stress geven in je leven, hoe je er anders mee kunt omgaan, of misschien zelfs verminderen.

✅ Te leren wat voor jou gezonde voeding is en hoe kleine of juist grotere veranderingen een groot verschil kunnen maken.

✅ Tekorten aan voedingsstoffen op te sporen en te begrijpen waar deze vandaan komen (vaak gebruiken we ook supplementen om de gezondheid te ondersteunen).

✅ Bewust te worden van de impact van jouw leefstijl op lichaam en geest.

✅ Uit te vinden welke vormen van beweging en ritme van eten, bewegen en rusten goed bij jou passen.

Door meer kennis over de werking van je lichaam en de invloed van voeding, stress en leefstijl krijg je grip op je gezondheid en kun je, vaak stap voor stap, werken aan herstel. Soms komen we erachter dat het belangrijk is om:

✅ Oude pijn te verwerken.

✅ Gedragspatronen, die je hebt aangeleerd vanuit familie of omgeving, te veranderen.

✅ Bewust om te leren gaan met verlies en nieuwe wegen te vinden.

Sommigen willen liever niet de diepte in, maar zoeken een gericht advies. Een éénmalig consult kan ook, waarbij we ingaan op zaken als welke voeding bij jou past, welke voedingsstoffen je kunt aanvullen, of welke supplementen en beweging nuttig zijn.

Laat het mij vooraf weten als je een eenmalig, informatief consult wilt.

Overige informatie..

**Vervolgconsulten en behandelduur**

Na het eerste consult (de intake) wordt je gevraagd om in de beginfase elke 2 tot 4 weken terug te komen voor een afspraak van ongeveer een uur. Deze regelmaat helpt ons om inzicht te krijgen in welke processen in je lichaam uit balans zijn, wat de oorzaken kunnen zijn, en hoe je deze in je dagelijkse leven positief kunt beïnvloeden. Tijdens deze consulten bespreken we je ervaringen, vragen en eventuele twijfels, en krijg je gerichte opdrachten mee om in je dagelijkse routine uit te proberen.

Hoe lang de behandeling duurt, verschilt per persoon. Over het algemeen hebben cliënten na 4 tot 6 consulten genoeg handvatten om de disbalansen te herstellen en hun klachten te verminderen. Soms zorgt een aanpassing in voeding, supplementen, beweging en leefstijl al snel voor resultaat, waardoor minder consulten nodig zijn. Bij langdurige of chronische klachten, die vaak jaren nodig hadden om te ontstaan en door diverse factoren worden beïnvloed, kan het herstelproces wat langer duren. In deze gevallen kunnen de juiste supplementen het herstel soms versnellen.

Sommige mensen kiezen ervoor om daarna maandelijks terug te komen. Zo’n afspraak kan dienen als een evaluatiemoment dat helpt om balans te behouden in het dagelijkse leven. Dit kan een mooie gelegenheid zijn om nieuwe stappen te zetten richting een betere gezondheid, persoonlijke groei, en verbinding met jezelf. Ook bij deze stappen kunnen voedingssupplementen praktische ondersteuning bieden.

**Kinderen**

Voor de behandeling van kinderen is toestemming van beide ouders nodig. Vaak volstaat het als één ouder het kind vertegenwoordigt, en kan het kind later een keer meekomen.

 

**Aanvullend bloed- en ontlastingsonderzoek**

In sommige gevallen is het nuttig om extra bloed- of ontlastingsonderzoek te laten doen. Dit geeft inzicht in bijvoorbeeld verstoorde processen in je lichaam, niet-allergische voedselreacties, tekorten of overschotten aan vitamines en mineralen, de samenstelling van je darmflora, en de aanwezigheid van parasieten of schadelijke bacteriën. Je kunt eventueel je huisarts vragen om aan dit onderzoek mee te werken, waardoor de kosten vaak door de basisverzekering worden gedekt, mits je rekening houdt met het eigen risico.
Ook kan onderzoek via een extern laboratorium worden geregeld, al vallen de kosten daarvan dan buiten de basisverzekering en zijn deze voor eigen rekening. Dit beslissen wij samen tijdens de behandeling.

 

Wil je meer weten over de TARIEVEN klik dan HIER!

Wil je meer weten Voor Wie orthomoleculaire geneeskunde geschikt is klik dan HIER!

 

 

Loop niet te lang met klachten!

Onze reguliere gezondheidszorg richt zich vooral op het behandelen van ziektes; eigenlijk zouden we het beter "ziekenzorg" kunnen noemen. Preventieve geneeskunde – het behouden van gezondheid en het voorkomen van ziekten – komt nauwelijks aan bod.

Het is vergelijkbaar met het onderhoud van een auto: we weten allemaal dat een auto de juiste brandstof en regelmatig onderhoud nodig heeft om soepel te blijven rijden en ernstige schade te voorkomen. Ons lichaam werkt op dezelfde manier. Kleine signalen zijn vaak al een waarschuwing dat er iets uit balans raakt. Door hier op tijd aandacht aan te besteden en bijvoorbeeld aanvullend bloed- en ontlastingsonderzoek te doen, krijg je een duidelijker beeld van hoe je gezondheid ervoor staat. Zo kun je tijdig bijsturen en problemen voorkomen, in plaats van pas in actie te komen als er echt iets mis is.